KUIH SAGU MERAH SALUT NYIUR
- SAGU SATU CAWAN
- AIR 2 CAWAN
- GULA 5 SUDU
- PEWARNA MERAH
- ACUAN KUIH
- NYIUR SEBIJI
- GARAM SECUKUP RASA
CARA
- RENDAM SAGU DALAM 30 MINIT
- TAPISKAN SAGU SEJATKAN SAGU
- DIDIHKAN AIR DIDALAM PERIUK SEHINGA MENIDIH
- MASUKKAN SAGU
- KACAU SEHINGGA SAGU JERNIH
- MASUKKAN GULA DAN PEWARNA MERAH (ROSE)
- KACAU SEHINGGA LIKAT DAN KENTAL
- SEDIAKAN ACUAN KUIH APOM
- SAPUKAN MINYAK PADA ACUAN SUPAYA MUDAH UNTUK DIKELUARKAN
- MASUKKAN SAGU YANG TELAH SIAP TADI
- SEJUKKAN
- KUKUSKAN SEBIJI NYIUR SELAMA 5 MINIT
- MASUKKAN GARAM SEDIKIT SAHAJA
- SETELAH SETENGAH JAM ATAU 40 MINIT KELUARKAN SAGU DAN GULINGKAN KE ATAS NYIUR
- SIAP DIJAMAH
"SELAMAT MENCUBA"
Tiada ulasan:
Catat Ulasan